Friday, 13 January 2012

Pelan Pemasaran

LATEST UPDATE 26/06/2016

Terdapat 3 (TIGA) keuntungan yang anda akan dapat apabila bersama kami. YA..TIGA!! BUKAN SATU

Pendapatan Pertama: Keuntungan yang anda dapat ketika menjual topup.

Jumlah pengguna topup sememangnya ramai, setiap hari jumlah pengguna topup semakin bertambah, lihat sahaja di DI kawasan kejiranan anda. Berapa orang yang menggunakan handphone? Majoriti pengguna handphone menggunakan topup. Berapa kali mereka topup dalam seminggu? Sebulan? Malah ada juga yang topup sehingga 2 kali sehari. Betul tak???

Katakan kawasan KEJIRANAN / TEMPAT KERJA, TEMPAT BELAJAR, KAWAN2, SAUDARA/I , KAWAN DARI KELUARGA,  anda mempunyai 300 orang pengguna topup Celcom dan purata setiap seorang daripada mereka akan menggunakan topup RM50 sebulan. Jadi jumlah keseluruhan penggunaan topup di kawasan anda ialah RM50 X 300 = RM15,000 sebulan. Jika anda mendapat keuntungan sebanyak 5.00% hasil jualan anda daripada jumlah penggunaan topup di kawasan anda iaitu 5.00% daripada RM15,000, anda akan mendapat RM750 sebulan sebagai penjual topup. 

Pendapatan Kedua: Menjana pendapatan dengan pendaftaran downline.

Sebagai General Manager, anda boleh daftarkan downline anda sendiri dan setiap pendaftaran downline, syarikat cuma tolak RM10 sahaja dari akaun topup anda dan anda boleh tentukan caj setiap pendaftaran tersebut.

Contoh: Nabil ingin mendaftar sebagai Manager dengan anda dan anda caj RM500 kepada Nabil, dan Nabil membayar Rm500 kepada anda dan anda daftarkan dia. Selepas daftarkan Nabil, serve akan tolak modal anda sebanyak RM10. Jadi, anda telah mendapat untung sebanyak RM490 semasa mendaftarkan Nabil.
Jika sebulan anda berjaya mendaftarkan seramai 6 orang sebagai Manager anda, keuntungan yang anda dapat ialah RM490 X 6 = RM2940.

Itu baru pendaftaran untuk Manager, tidak termasuk pendaftaran pakej lain di bawah anda.

Lihat bagaimana anda boleh menjana pendapatan lumayan dengan hanya mendaftarkan downline anda:

RM490 (Yuran Manager) X 3 orang/bulan = RM1470
RM390 (Yuran  Assistant Manager X 3 orang/bulan = RM1170

Anggaran jumlah pendapatan General Manager sebulan?? Anda agak sendiri.
Ini cuma cadangan harga daripada saya, ada sesetengah web yang caj lebih tinggi daripada harga ini.

Pendapatan Ketiga: Keuntungan atas komisyen jualan downline anda.

Pendaftaran downline anda diibaratkan seperti anda membuka cawangan kedai topup anda. Setiap jualan downline anda, anda juga akan mendapat komisyen.

Lebih ramai downline anda, lebih banyak cawangan kedai topup anda dan lebih banyak komisyen yang akan anda dapat.

Contoh pengiraan:
Anda mempunyai 500 downline, setiap downline menjual topup paling minima ialah 10 TRANSAKSI sehari. Komisyen yang anda perolehi ialah 0.05 SEN X 10 TRANSAKSI (jualan minima seorang downline sehari) X 500 downline X 30 hari= RM7500/bulan.

Berapa target bilangan downline anda? Tidak mustahil anda boleh mempunyai sehingga 100,000 downline dengan hasil pendaftaran downline yang downline anda lakukan sendiri.

Semakin ramai downline anda, semakin banyak komisyen yang anda dapat.

Adakah mustahil untuk anda menjana pendapatan LIMA ANGKA dengan topup? Cuba anda gabungkan ketiga-tiga pelan tersebut, berapa yang anda akan dapat?

P/s: Pengiraan ini hanyalah contoh, pendapatan sebenar mungkin di luar jangkaan bergantung kepada usaha anda sendiri.
PSS: Lagi tinggi pangkat anda, lagi besar keuntungan yang anda perolehi.

SILA HUBUNDI ADMIN ANDA UNTUK DAPATKAN PENDAFTARAN.